Sessies

GEZONDE INNOVATIE 12 november 2018, ZAANDAM, 10.00 – 18.00 uur


OPENING CONGRES: 10.00 – 11.00 uur (plenair)


  1. Interactief en precompetitief innoveren: korte toelichting op het ontstaan en doel van dit congres
  2. Thema Zout: hoe zijn we in de loop van de jaren gaan denken over zout en wat zijn de feiten?
  3. Verschillende gedachten over Zout: welke (wetenschappelijke) ideeën zijn er over zout?

Met onder andere: Koen Joosten (kinderarts-intensivist, Erasmus MC), Tiny van Boekel (levensmiddelentechnoloog), Hanno Pijl (video-bijdrage) en Marianne Geleijnse (hoogleraar Voeding en Hart- en vaatziekten).


Parallelle Sessies:

OCHTENDPROGRAMMA: 11:15 – 12:30 uur (parallel)

De drie parallelle interactieve ochtendsessies hebben als onderwerp A1: Gezondheid, B1: Technologie, C1: Communicatie.

De onderdelen van deze sessies:

  1. Pitches: drie bedrijven presenteren kort hun dilemma

  2. Brainstorm: Waar ziet u oplossingen? Wat kunnen u en uw organisatie bijdragen? Welke samenwerkingen zijn er nodig? Daarover praten we in wisselende duo’s en met de zaal.

  3. Met podiumgasten in gesprek over het thema: Wat is het precieze probleem en in welke richting moeten we de oplossing zoeken?


Sessie A1: Gezondheid

Moderator: Jop de Vrieze
Hoe gevaarlijk is zout?


Sessie B1: Technologie

Moderator: Karin Luiten
Hoe moeilijk is zoutreductie?


Sessie C1: Communicatie

Moderator: Dick Veerman
Hoe verkopen we het verhaal?


MIDDAGPROGRAMMA: 14:00 – 15:15 uur (parallel)


Sessie A2: Kansen voor de volksgezondheid

Moderator: Jop de Vrieze
Interactieve sessie op basis van drie introducties.

  1. Zoutconsumptie in verschillende bevolkingsgroepen. Juist de minder bedeelde groepen eten (mogelijk) ongezonde (ultra)bewerkte producten, waarmee bereik je ook deze groep? Door: Coosje Dijkstra (VU Amsterdam)

  2. Leefstijl als preventieve maatregel dan wel medicijn moet weer prioriteit worden van artsen, patiënten, burgers, bedrijfsleiders en overheidslieden. Door Karel Sleurink (Student & Voeding)

  3. Nederland als gezondste delta van de wereld. Welke kansen liggen er in Nederland? Wat is de impact van cressen? Door: Rob Baan (Koppert Cress)

  4. Met een interview met Nard Clabbers (TNO) over individuele gezondheid.


Sessie B2: Kansen voor productontwikkeling

Moderator: Karin Luiten
Workshop innovatie: twee introducties gevolgd door interactieve brainstorm.

  1. Innovatie zonder zout. Herformulering leidt vaak tot het toevoegen van meer ingrediënten. Kunnen we ook met minder? Door Marc Veltman (Puur Veltman)

  2. Vers, houdbaar of mild geconserveerd? Hoe verwerk je groente in een product? Door Tiny van Boekel (WUR)

  3. Verzadiging Wat is de invloed van kauwen en verzadiging? Door Guido Camps (WUR)


Sessie C2: Commerciële kansen

Moderator: Dick Veerman
Case: Claudia Vork (PxPlate)
Paneldiscussie met bedrijven en instellingen in interactie met de zaal.

  1. Van voedsel naar voeding verkopen: een ander aanbod. Hoe zouden nieuwe vormen van aanbod er uit kunnen zien?

  2. Welke kanalen hebben de beste kaarten voor een innovatief voedingsaanbod?


Hoofdsponsors

Sponsors

Partners

Mediapartners

Twitter