Sprekers

JAARCONGRES GEZONDE INNOVATIE De SUIKER-editie 6 JUNI 2019, UTRECHT, 10.00 – 18.00 UUR

Tot een week voor het congres vullen we de lijst van sprekers voortdurend aan.


 • Maartje van den Berg

  Maartje van den Berg

  Maartje van den Berg werkt binnen Rabobank Research Food & Agribusiness voor het ‘Consumer Foods’ team. Haar belangrijkste aandachtsgebieden zijn de Europese markt voor bewerkte voeding, voeding in relatie tot gezondheid, en duurzame voeding. Maartje heeft meer dan 10 jaar ervaring in de bankensector, onder andere bij het financieren van de grootste zakelijke klanten en van duurzame energie projecten. Voor Rabobank werkte Maartje bij Shell en bij het Ministerie van Economische Zaken. Ze is afgestudeerd als fysisch geograaf aan de Universiteit Utrecht.


 • Ralph Moorman

  Ralph Moorman

  Ralph Moorman is gezondheidscoach en ingenieur levensmiddelentechnologie. Hij studeerde Levensmiddelentechnologie aan de Wageningen Universiteit met aanvullende studies op het gebied van voedings-, levensstijl- en gezondheidsadvies. Zijn missie is het bewust maken van consumenten rond onze ongezonde leefstijl. Hij adviseert zo puur, natuurlijk en onbewerkt mogelijk te eten. Ralph schreef onder andere De Hormoonfactor. Daarnaast ontwikkelt hij levensmiddelen, zoals het eerste glutenvrije biologische desembrood.


 • Dick Veerman

  Dick Veerman

  Dick Veerman is hoofdredacteur van Foodlog. Hij werkte, na studies Romaanse Talen en Wijsbegeerte, jarenlang als adviseur op het gebied van strategie en marketing. In 2005 richtte hij Foodlog op. Dick vindt het belangrijk dat meer mensen weten welke rol de productie, verwerking en verkoop van voedsel voor - of juist tégen - onze belangen kunnen spelen. Foodlog ziet hij als de plek waar de ‘de strategische conversatie’ van de maatschappij over de toekomst van voedsel en voeding in de 21e eeuw kan plaatsvinden. Ook praktische bijdragen aan de verbetering van de voedselproductie schuwt hij niet.